BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, September 1, 2013

PELUANG PERNIAGAAN ECOSWAY. KONSEP MUDAH BERNIAGA


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
Hari ni,saya nak share sesuatu dengan semua pembaca.Sesuatu yang saya rasa sangat rugi kalau tak di kongsi dengan pembaca.1st,thanks to my friend Amna yang bagi kami suami isteri peluang berharga ni.Satu peluang peniagaan dengan konsep yang mudah dan friendly.

Sebelum itu apa kata kami kongsikan dahulu bersama pembaca berkenaan CARA PEMASARAN TRADISIONAL yang telah dan sedang kita lalui ketika membeli barangan keperluan keluarga seperti syampoo,ubat gigi,berus gigi dan sebagainya. Barangan ini adalah satu keperluan yang biasanya kita akan berbelanja untuk dapatkannya dari pasaraya atau kedai runcit setiap bulan . belanja ini dipanggil BELANJA HANGUS. Untuk carta pemasaran tradisional  ini terjadi bila kita berbelanja 

(LIHAT IMEJ DI BAWAH )
Jika kita perhatikan dengan teliti imej di atas, semua pihak dalam CARTA PEMASARAN TRADISIONAL menerima wang atau untung dari pihak KITA! PENGGUNA..
Sedarkah anda yang kita sebagai PENGGUNA sedang membayar kepada pengiklanan(TV,RADIO, dan AKHBAR) untuk memberitahu kita yang sesuatu produk itu ada dijual di kedai runcit . Keadaan ini amat merugikan kita sebagai pengguna. Tapi adakah cara yang BIJAK untuk menjadi pengguna BIJAK?

JAWAPANNYA : “ADA!”

Kini saya perkenalkan kepada anda sebuah syarikat yang sudah menapak lebih dari 30 tahun di Malaysia dan mereka memperkenalkan kaedah PEMASARAN BERSAMA. Diam tak diam syarikat ini juga telah melebarkan sayapnya dengan membuka kedai lebih dari 200 kedai seluruh dunia.



                                 APA DIA PEMASARAN BERSAMA?




Lihat dengan teliti, dalam CARTA PEMASARAN BERSAMA, semua pihak yang terlibat menerima pulangan dan keuntungan masing-masing. Ini lebih BIJAK!

PEMASARAN BERSAMA dalam eCosway berlaku apabila kit, sebagai pengguna melibatkan diri dalam pemasaran manakala PEMBORONG, PERUNCIT dan PENGIKLAN dibuang. Produk yang kita beli, terus dari kilang kepada eCosway dan kepada kita, PENGGUNA. Manakala, kita juga boleh bertindak sebagai PENGIKLAN, dan kita biayar apabila kita mengiklankan konsep pengguna eCosway ini. Di sini eCosway akan memberikan hadiah dan wang kepada mereka yang menjadi PENGGUNA eCosway dan mengiklankan konsep PEMASARAN BERSAMA ini.

ANDA BERMINAT MENJADI USAHAWAN ? DI MANA PILIHAN ANDA?



Jika YA jawapan anda, di mana pilihan anda dalam PERNIAGAAN TRADISIONAL di luar sana?


Jika anda pilih untuk menjadi PENGELUAR/PENGILANG anda perlu :

1- MODAL BESAR
2- ILMU
3- PASARAN

Jika anda pilih untuk menjadi PEMBORONG anda masih perlu :

1- MODAL BESAR
2- ILMU
3- PASARAN

Bagaimana pula kalau anda memilih untuk menjadi PERUNCIT, anda juga masih perlukan :

1- MODAL BESAR
2- ILMU
3- PASARAN

                                    ATAU

Anda memilih untuk menjadi PENGIKLAN, anda masih perlukan :

1- MODAL BESAR
2- ILMU
3- PASARAN

Lihat ! semuanya perlukan MODAL BESAR, ILMU dan PASARAN.

TETAPI semua ini berbeza apabila anda sertai perniagaan kami di eCosway. Usahawan eCosway TIDAK perlukan MODAL BESAR hanya cukup sekadar ILMU dan mencariPASARAN.

Usahawan eCosway atau kita kenali sebagai BUSINESS OWNER (BO) tidak perlu fikir soal mencari kilang, produk juga mungkin tidak perlu fikir soal buka kedai…
Tetapi BO eCosway hanya lakukan SATU KERJA dalam perniagaan ini iaitu, MENCARI PASARAN.

Secara mudahnya, di dalam perniagaan eCosway kita sebagai BO melakukan iklan kepada semua orang agar memahami konsep PEMASARAN BERSAMA dan menjadi PENGGUNA BIJAK dengan berbelanja di kedai kami. Jika kita lakukan kerja ini, ECOSWAY AKAN MEMBAYAR KEPADA KITA , KERANA KITA SEBENARNYA BERTINDAK SEBAGAI PENGIKLAN. Sedarkah anda di PEMASARAN TRADISIONAL pengiklan adalah penerima untung yang paling tinggi, begitu juga PEMASARAN BERSAMA, bayaran yang di terima adalah LUMAYAN dan TIDAK TERHAD.

Jadi apakah kerja USAHAWAN eCosway? Jual Produk? Buka kedai runcit? TIDAK! Tugas kita adalah MENGIKLAN! Kita jual konsep ini kepada semua orang yang menjadiPENGGUNA di luar sana agar tukar JENAMA barang harian mereka kepada produk eCosway, dan apabila mereka berbelanja di kedai-kedai eCosway atau Cosway, Cosway akan berkongsi keuntungan dalam bentuk HADIAH atau WANG RINGGIT! INILAH PENGGUNA BIJAK! Jadi secara mudahnya apa kerja Usahawan eCosway?

-       - Memperkenalkan orang yang berminat dengan peluang perniagaan (BO)
-       - Memperkenalkan orang untuk membeli-belah di mana-mana kedai runcit kami (VIP)
-       - Memperkenalkan orang yang berminat mengusahakan kedai runcit (BO)
-       - Memohon mengusahakan KEDAI RUNCIT


Kerja usahawan eCosway adalah MENGIKLAN dengan mencari mereka yang ingin menjadiPENGGUNA BIJAK, BERBELANJA DAPAT HADIAH , iaitu VIP, dan mencari usahawan eCosway yang ingin BERBELANJA DAPAT HADIAH DAN WANG! Kita kenali sebagai Business Owner (BO). Kita sebagai BO juga boleh mencari BO yang merupakan ahli farmasi untuk peluang menjadi pengurus kedai COSWAY/ECOSWAY dan ahli farmasi. BO yang layak bina rangkaian, lulus temuduga, dan lokasi kedai diluluskan, boleh membuka kedai COSWAY/ FARMASI COSWAYtanpa perlu mengeluarkan MODAL, kerana hampir semuanya ditanggung oleh pihak syarikat.

INFO LANJUT HUBUNGI SAYA SMS/WHATSAPP/CALL/WECHAT KE +60172496873 BBM:26150E33

HAZWAN HISHAM



Monday, February 6, 2012

OMBAK RINDU (HD) (Karaoke+Kord Gitar+ Rearranged)

Sunday, January 1, 2012

"Sengkek"

Hi, long time I did not write here. Today is the first day of the year2012. So, what motivated you this year? or is there a resolution last year have still not been achieved? Me? I think, there are many more resolutions last year that I have yet to be achieved. One of them is my business. There are always obstacles. But does not matter, I pray, that in 2012, will be much brighter than last year.

I think, I'm sure you already have a determination to be implemented this year right? So, what should we do? continue to act, or wait until the end of the year? I'm trying to improve myself and develop my career. Therefore, I will not look back. Whatever the next opportunity, I would take. If possible, I want to be better. I do not want to live a long time ourselves. want to live more comfortably. Yesterday, before we all celebrate the new year, Ifiancee and three friends to a bookstore. When looking at the book would read in the rack, we saw a book titled"Sengkek" We laughed. Funny but it is reality. Many among us who struggle with "Sengkek" or easier to understand is, people who have no money. 

For me, this book was excellent and so is peeling problem relaxing.Among the topics contained in this book are the types sengkek,sengkek sources, the Islamic view on "sengkek" and ways to overcome them.I think, many of us are having problems "Sengkek" is but I do not know how to overcome. Just like me, sometimes, I feel very depressed, when every time to get paid, all money will go towards paying off debts, house rent, electric bill, water bill, Astro bill, groceries and so forth. Of course we will think not worth it.Working hard work but simply do not feel spending for themselves. So sorry for myself right? 
So we will be back the teachings of Islam, the restrained nature of the command. Do not over-spending and embrace the nature of consciousness.Plan each expenditure. If expenses exceed income, we must find another alternative. For example, looking for side work. Do anything that can generate income as long as "Halal"Although we "Sengkek" it was not until the request and hope for charity, right? That is why we must be thankful because we still have enough to eat and wearRemember, each of us, there are things that have been respectively appointed by Allah Patient with the work that feels very favour when can result.Plenty pray that the year 2012 will be showered provision. Do not depressed and feeling the burden of "Kesengkekan" that we have. There is no pleasure without effort ...Wassalam...

Sunday, July 17, 2011

Steammmboaat...owhhh steammmboat...laparnye....


Salam,kepada semua yang tak tau nak buat apa hari ni dan suka makan,aku da satu tempat best yang nak aku cadangkan kat korang kat luar sana..Kat Kl ni,banyak sg tempat makan yang best2.Suka makan Steamboat tak?Aku memang gila makan Steamboat ni..Klau makan hari2 pun tak pe.Sedap,lagipun sihat sebab makanan ni hanya dicelur sahaja dalam kuahnya..Errrmmm,sedap.....Tak boleh tahan la..mcm lapar plak..

Ok2,de satu tempat favorite aku iaitu di Johhny Steamboat..aku suka makan kat sini sebab kuah dan sambal nye,sedap sangat berbeza dengan tempat lain..Kat Johhny's Steamboat ni tak de Buffet and mahal sikit tapi aku gerenti pada yang suka steamboat mst puas hati.Kalau aku,aku suka pilih set B..ade bnyak pilihan and tok makan dua org mmg kenyang sgt lah...Lagipun blh add on kalau tak cukup...Restoran ni, selalu nya da kat dalam Jusco Supermarket..Selain tu,kat Time Square and Sungai Wang  Shoping Mall pun de tapi kat sane mcm crowded skit...Sesiapa yang try tu,boleh sgt la...Bukan de Steamboat jer tapi lain2 side order pun best juga...Ayam BBQ diorg pun Not Bad....

Nak lagi..de satu lagi yang baru2 ni aku test..Kat Flamming Steamboat setapak..ada 150 pilihan makan..Korang boleh makan sampai muntah...Kuah ada dua pilihan,ayam dan Tmyam..Aku suka Tom Yam dia.Rasa not bad cuma kalau nak p wekend,better buat reservation lah sebab ramai sgt org..nnt dapat sit yg tak best pulak.Kat Flamming cuma ada Buffet jer ye kalau tak silap aku..



Yang last,de ssaaatuuu lagi tempat yang best tok korang p time wekend ni...Seoul Garden BBQ kat OU Bandar Utama.....Tempat ni buakn jer ade steamboat tapi de BBQ juga...Terrrbaiik buat yg suka BBQ..steamboat nye,ok juga tapi pilihan tok steamboat tak bnyak..harga kat sini 30 smthing,+++ ya...Buffet and air boleh side order...Pd pemegang kad credit,de discount 10% tok anda klu aku tak silap.Sini tempat tak besar sangat.Macam kat Flamming,sini pun layan diri...Pilihan makanan juga baannnnnyak...n bahan tok aicream mmg best2..flovour aiskrim de 8-10..ada ais kacang n ABC tapi semua kena buat sndri la...suka hati korang nak makan mcmana pun tapi jangan sampai membazir k..tak baiiikkkk...


Oraits,itu sahaja yang aku nak share kali ni...Next,aku akan share benda lain n tempat lain plak k...Jom jalan-jalan cari pasal..eh..eh..silap..cari makan..Yang penting,amalkan permakanan yang sihat ya..Gizi yang seimbang dan elakkan makanan yang berminyak...Jangan risau ya cov kat sini semua makan halal...Oklah kwn2..aku nk take a break jap...ade bnda nak buat..Nak prepared barang tok blk KL rini Insyallah dan yang pasti nak makan masakn mama aku nih...Yeeehhhhhaaa..

Wassalam....